Ada Tavşanı

26 Ekim 2014 tarihinde tarafından eklendi.

ADA TAVŞAN
Uzunluğu 40-45 cm, ağırlığı 2-2,5 kg. kadardır. Yer altında kazdığı dehlizlerde yaşar. Yılda 4-8 defa yavrulayabilir ve her defasında 3-10 yavru doğurur. Tarım bitkilerini yerler ve ziraatte zararları fazladır. Süratle ve fazla miktarda ürediklerinden kontrol edilmeleri gerekmektedir. Bugün Avustralya’da mücâdelesi yapılmaktadır. Kürkünden ve etinden faydalanılmaktadır.

Ada Tavşanı

Ada Tavşanı

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Şu Sayfamız Çok Beğenildi
Dilin Göstergebilimi