Afrika devekuşu

14 Ağustos 2013 tarihinde tarafından eklendi.

Afrika devekuşu, ailesinin ve cinsinin tek temsilcisi uçamayan kuş türü (Struthio camelus). Yaşayan en büyük kuş olan, yalnızca Afrika'da bulunan Afrika deve-kuşunun boyu 2,5 m'ye, ağırlığı 120 kg'a erişir. Boynu uzun, tüysüz ve pembemsi renkli, bacakları uzun ve tüy­süz, butları pembe, gövdesindeki tüyler seyrek ve geliş­memiş kanatları ile kuyruğundaki beyaz tüyler dışında, siyah renklidir. Daha ufak yapılı, tüyleri siyah değil, kahverengi olan dişisi, uzunluğu 20 cm'yi, ağırlığı 1,3 kg'ı bulan yumurtalarını toprağı kazarak açtığı çukur­lara bırakır. Afrika devekuşları, kanat ve kuyruk tüyleri süs eşyası olarak kullanıldığından, çiftliklerde yetiştirilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Şu Sayfamız Çok Beğenildi
Eğitim