Aslan

14 Ağustos 2013 tarihinde tarafından eklendi.

Aslan, kedigiller (Felicidae) ailesinden, günümüzde Asya'da korunmaya alınmış az sayıda birey dışında yal­nızca Afrika'da yaşayan büyük etçil hayvan (Panthera leo). Afrika aslanları, bozkırda ve bodur ağaçlı ormanlarda 3—30 bireyden oluşan sürüler halinde yaşarlar. Her biri belirli bir alana egemen olan sürüler, bir gecede 48 km uzağa gidebilirler. Avlarını kovalarken hızları kısa bir süre için saatte 48 km'yi bulabilen aslan­lar, genellikle zebra, antilop gibi hayvanları avlarlarsa da, hayvan leşinden balığa kadar her şeyi yerler. Erkek aslanın omuz düzeyinden yüksekliği 90 cm'yi uzunluğu 1,60 m'yi bulur; dişiler daha küçüktür. Ayrıca, yalnızca erkeklerde bulunan yele, olduklarından daha büyük görünmelerine yol açar.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Şu Sayfamız Çok Beğenildi
GÖNDERGE