Cücekartal

14 Ağustos 2013 tarihinde tarafından eklendi.

Cücekartal, Kuzey Afrika'da, Güneybatı Avrupa'dan Çin'e kadar uzanan alanda ve Avustralya'da yaşayan, gündüzyırtıeılarıgiller (Accipitridae) ailesinden göçmen kuş (Hieraaetus pennatus). Tüy rengi mevsimden mev­sime değişen, 30-40 cm boyunda olan cücekartal, orta yükseklikte ormanlarda yuvalanır; tavşan, fare, kuş, böcek ve sürüngenlerle beslenir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Şu Sayfamız Çok Beğenildi
TÜRK EDEBİYATINDA PARNASİZM