Dudaklıayı

14 Ağustos 2013 tarihinde tarafından eklendi.

Dudaklıayı, Hindistan'ın ve Sri Lanka'nın ormanlık kesimlerinde yaşayan *ayı türü (Melursus ursinus). Adı alt dudağının çok uzun olmasından kaynaklanan, uzun­luğu 175 cm, ağırlığı 100-120 kg kadar, siyah, kaba postlu olan dudaklıaymm göğsünde, V ya da Y harfi biçiminde, san, boz ya da kurşuni bir leke bulunur. Oynak ve çıplak dudaklarını ileri uzatabilip, istediğinde burun deliklerini kapatabilir. Geceleri dolaşır ve özel­likle termitler gibi böcekler, bal, yumurta ve çeşitli bitki­lerle beslenir. Kış uykusuna yatmaz. Dişinin yazın gerçekleşen çiftleşmeden sonra doğurduğu 1-2 yavruya, erkek ve dişi ortaklaşa bakarlar.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Şu Sayfamız Çok Beğenildi
BETİMSEL METİN (BETİMLEYİCİ ANLATIM)