TARTIŞMACI ANLATIM

14 Ağustos 2013 tarihinde tarafından eklendi.

Tartışmalı Anlatım: Amacımız yerleşmiş kanıları değiştirmek, karşımızdakinin de bizim gibi düşünmesini sağlamaksa tartışmalı anlatım biçimini kullanırız.

   Açıklamalı anlatımdan farklı olarak tartışmacı anlatımda iki görüşün doğru ve yanlışlıklan çatıştırılır. Anlatıcı bu çatışmadan yaralanarak karşısındakinin düşünce/erini değiştirip onu kendisi gibi düşündürmeye çalışır. Düşünce yazılarında başvurulan bir anlatım biçimidir.

ÖRNEK:
Tarih bir tekerrürden ibarettir sözü o kadar aldatıcıdır ki, insan bunun tam tersinin doğru olduğunu bildiği halde, bu sözün çekiciliğinden kurtulamaz. Gerçekten insanların, toplumların, sanatların başından geçenler hep birbirine benzeyen ya da benzetilen olaylardır. Ruh ve beden   yapısı   değişmedikçe   inssn   t=r;h;

ÖRNEK:
İletişimin karşılıklı anlayış olduğunda gerçekleşeceği söylenir. Bence hayatta bu böyle olmuyor. Önce iletişim için pratik, düşünülmüş, uygun bir kanal bulunuyor, anlayış sonra gerçekleşiyor, iletişimin bir ürünü olarak. Böylesi çok daha mantıklı ve uygulanabilir değil mi? İnsanları anlayışlı yapamazsınız ama onlara dürüst ve açık olmak özelliği kazandırabilirsiniz.
Bu paragrafta hangi anlatım biçimi kullanılmıştır?
A) Tartışma                     B) Betimleme
C) Öyküleme                   D) Açıklama
E) Alıntılama

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Şu Sayfamız Çok Beğenildi
DURULUK