Düğmeli Afrika domuzu

14 Ağustos 2013 tarihinde tarafından eklendi.

Düğmeli Afrika domuzu, Afrika'da savanalarda ve açıklık alanlarda yaşayan, domuzgiller (Suidae) aile­sinden memeli hayvan türü (Phacochoerus aethiopicus). Gri-boz tüyleri çok seyrek olan, gözlerinin çevresinde irice siğilleri andırır dört çıkıntı bulunan düğmeli Afrika domuzunun uzun hortumundan iki çift kıvnk diş çıkar: Üstteki sivri dişlerin uzunluğu, erkeklerde 63 cm'yi bula­bilir. Alt dişler, uzunluklannm ancak 6 cm kadar olma­sına karşılık son derece keskin ve öldürücü birer silah oluştururlar. Erkeklerin omuz başından yere kadar yük-sekİiği 77 cm dolaylarında, dişiler daha küçük yapılıdır. 175 gün süren gebelik döneminden sonra, dişi, yağış mevsiminde 4 yavru doğurur.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Şu Sayfamız Çok Beğenildi
Gazetecilik