FİLMİN BANYO EDİLMESİ VE NEGA­TİFTEN ÇIKARILMASI

14 Ağustos 2013 tarihinde tarafından eklendi.

FİLMİN BANYO EDİLMESİ VE NEGA­TİFTEN ÇIKARILMASI
Filim ışığa duyarlı olduğundan, fotoğraf çekildikten sonra ilk evredeki işlemlerin karan­lıkta yapılması gerekir. Filim koruyucu mahfaza­sından çıkarılıp ışık geçirmez bir depoya konur; depoya filmi "develope" etmeye yarayan kim­yasal bir madde dökülür. Bu madde karıştırılır ve belirli bir sıcaklık derecesinde tutulur. Sonra filim banyonun içinde çalkalanıp çıkarılır. Aynı işlem, bu kez "fiksatif'le, yani sabitleştirici sı­vıyla tekrarlanır. Bu iş de tamamlandıktan sonra, filim banyodan çıkarılır ve tozsuz bir yere asıla­rak kurumaya bırakılır.
Bu işlemlerden geçirilen filim şeridi nega­tiflerden meydana gelmiştir. Negatif saydam bir resimdir; fotoğrafı çekenin gördüğünün tam ter­sidir. Negatifte aydınlık yerler karanlık alanlar olarak belirir. Çünkü filim gümüş bromür parça­cıklarından yapılmıştır; bu parçacıklar fotoğraf makinesinden içeriye giren ışık karşısında kara­rır
Negatif durumdaki görüntüyü pozitif olarak kâğıda geçirmek için ikinci bir işlem yapılır. Ne­gatif görüntü ışık yardımıyla üzerine filimlerdeki eriyikten sürülmüş bir kâğıda düşürülür. Sonra kâğıt çeşitli banyolardan geçirilerek negatif gö­rüntünün pozitif, yani cismin gerçek siyah-beyaz görüntüsü elde edilir. Bu işleme "baskı" adı ve­rilir. Basılmış filim büyütülebileceği gibi, isten­diği kadar da çoğaltılabilir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Şu Sayfamız Çok Beğenildi
V. PROPP’UN MASAL ÇÖZÜMLEME METODU